Wednesday, April 23, 2014

Att hänga på Stadsbiblioteket!


Så är den äntligen på plats! Tavlan som fungerar som "Jubileumsmärkning" av Göteborgs Stadsbibliotek. Anneli Hulthén lämnade över en symbolisk bok inslagen i en stor, orange rosett - för tavlan satt redan på plats på en pelare i bibliotekets entré.

Jag har alltid älskat bokstäver och text. Några av mina allra första minnen är från när mamma tog med mig och min bror till biblioteket i Ludvika på 70-talet. Hon läste högt för oss varje kväll. Jag lärde mig läsa och skriva innan jag började skolan och att förlora mig i en bok är fortfarande en av de absolut bästa saker jag vet.

Nästan all min konst innefattar bokstäver och text. Att någon dag få måla någonting till ett bibliotek har alltid varit en dröm. Nu hänger tavlan jag har gjort på Stadsbiblioteket i Göteborg. Längta, hoppas och tro. För drömmar slår in. Dom gör det!

Translation: I am so very honored and proud that Göteborg & CO asked me to make the painting that represent the commemorative mark for the City Library in Gothenburg. This is part of the celebration of Gothenburg turning 400 years old in 2021. 

No comments: